Mikor merülhet fel a terhesség gyanúja?

959
HOZZÁSZÓLÁS:

Az élet egyik legizgalmasabb pillanata, amikor a vérzéskimaradás miatt felmerül a terhesség gyanúja. ‘Vajon terhesség áll-e a háttérben?’ – merülhet fel ilyenkor a kérdés. Az izgalmat az az örömteli pillanat tetőzi, amikor a terhességi teszt alapján valószínűsíthetővé, az elvégzett ultrahangvizsgálattal pedig bizonyítottá válik a terhesség.

A terhesség gyanújelei

Bizonyos nem specifikus tünetek, a szervezet egészét érintő változások, felvetik a terhesség gyanúját. Ilyen gyanújel a közérzet megváltozása, az émelygés, a hányinger, a reggeli hányás. 

Időnként előfordulhat az is, hogy a nők, az addig kedvelt, megszokott ételekkel, szagokkal szemben undort érezhetnek, netán csak egy bizonyos ételt kívánnak. Pl. jellemző példa, amikor a dohányzó nő undorodik a dohányfüsttől. Ezek a tünetek az egész szervezetre vonatkozhatnak. 

Melyek azok a jelek, amelyek valószínűleg már a terhességre utalhatnak?

Ezek a tünetek a terhességet illetően jellemzően még nem adnak biztos diagnózist. Hátterükbennemi szervek, emlők áldott állapot alatti változásanövekedése, fokozott vérellátása áll. A legismertebb ilyen tünet a havivérzés elmaradása

Amikor a szeméremtest pirosas-lilás színűvé, “vérteltté” válik, a hüvelyfalak megduzzadnak, bővebb lesz a hüvelyváladék. A hüvelyváladék savas kémhatása fokozódik.

A szülész-nőgyógyász a következő valószínűségi jelekkel találkozhat a vizsgálat során: a nyakcsatorna tágabbá és hosszabbá válik, a méhnyak és méhtest határa f

elpuhul. A méh  testén kiboltosulás észlelhető. A méh testét a nőgyógyász vizsgálatkor puhább tapintatúnak találja, amely érintésre összehúzódással válaszolhat.

A nem terhes állapotban lévő méh körte alakú. A terhesség 12. hetében csaknem szabályos gömb alakú, a 16-18. héttől kezdődően mindinkább ovális alakot vesz fel. A méhtest meghatározott terhességi héten meghatározott nagyságú lehet. Ez alapján következtetni lehet a terhesség nagyságára.

Az emlőbimbó és a bimbóudvar pigmentáltsága fokozódik. A bimbóudvar körül újabb tejmirigyek jelennek meg. 

A terhességi tesztek alapja a terhesség alatt termelődő hormon (hCG) meghatározásán alapul. A teszteket a gyakorlatban rutinszerűen használják, igen elterjedtek, gyógyszertárakban is hozzáférhetők különböző kiszerelésekben.

A legtöbb teszt a menstruáció elmaradása után 4-7 nappal válik pozitívvá!

959
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]