A terhesség alatti táplálkozás alapvető sarkalatos pontja

586
HOZZÁSZÓLÁS:
egeszseges-etel-taplalkozas

Képünk illusztráció

Terhesség idején nagyon fontos a kiegyensúlyozott étrend, nemcsak a baba fejlődése miatt, hanem az anyai szervezetnek is. A magzat főleg a terhesség második felében fejlődik gyorsan –>Ekkor érdemes a kismamának is több táplálékot magához vennie.

Az alábbi élelmiszerek fogyasztása mindenképpen kerülendő:

  • nyers -és lágytojás,
  • kagylók,
  • tenger gyümölcsei,
  • májpástétom,
  • nem kellően kezelt sajtfélék („nyers” sajtok).

Az orvos minden, terhességre készülő, ill. már terhes kismamának ajánlja (legalább az első 12 hétben) a folsav szedését a „nyitott gerinc” nevű fejlődési rendellenesség elkerülésére.

586
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]